National Laboratories – Hungary

• Fontos Önnek az erőszakmentesség és a béke?
• Ön oktató, önkéntes szervezet tagja, érdeklődő diák, egyetemi hallgató?
• Szeretne megismerkedni az erőszakmentes konfliktuskezelés és az erőszakmentes ellenállás formáival, történetével?


Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszol, akkor ez a tanfolyam a legjobb választás Önnek és szervezetének! És még akkor is, ha a mindennapi élet legtöbb képzéséért fizetni kell, ez a tanfolyam kivétel, és teljesen ingyenes!
A Tudás Alapítvány résztvevőket keres az Erasmus+ program által támogatott „Európai erőszakmentes ellenállás” c. európai projektjének tanfolyamára.


Ne hagyja ki ezt a lehetőséget!
Mi várható ettől a képzéstől?

A tréning az erőszakmentes ellenállás szervezett és nem szervezett formáiról, egyéni, illetve kollektív szolidaritási történeteiről, a politikai és faji üldözöttek, a szolgálatot megtagadó katonák és más háborús áldozatok támogatásáról és konkrét megsegítéséről szól. De külön hangsúlyt kap a titkos sajtó működése, a földművesek és a munkások küzdelme, a zsidók és a koncentrációs táborokban üldözöttek ellenállása, a tanárok, az értelmiségiek, a vallásos férfiak és nők szerepe ebben a tevékenységben

A képzés időpontja és eredményessége

A képzés – terveink szerint – 2020. november 4. és 2021. február 5. között történik. Az egyes foglalkozások időtartam három óra. A tanfolyam sikeres elvégzése után mindenki igazolást kap a részvételről.

Hogyan kerülnek megrendezésre a képzések?

A COVID-19 járvány miatt a tevékenységek egyelőre online módon történnek.
Az online (és az esetleges későbbi személyes részvétellel zajló) képzéseket a Tudás Alapítvány munkatársai fogják koordinálni és tartani. A tanfolyam időtartama: 72 óra.

Kit keresünk?

Várjuk minden 16-35 év közötti fiatal és minden olyan oktató jelentkezését, aki érdeklődik a téma iránt, motivált egy nemzetközi projektben való részvételre, valamint kész arra, hogy a tanfolyam után részt vegyen az erőszakmentes ellenállással kapcsolatos további projektekben.

Hogyan jelentkezzek?

Küldjön egy levelet a Tudás Alapítvány címére: tudas@tudasalapitvany.hu személyes adataival (név, életkor, foglalkozás, e-mail, motiváció) 2020. október 20-ig. Ha bármilyen kérdése van a tanfolyammal kapcsolatban, ne habozzon kapcsolatba lépni az nEUres projektmenedzserével, Palotás Jánossal a palotas@tudasalapitvany.hu címen!

Kiválasztási feltételek

Előnyben részesülnek azok, akik a következő kategóriák egyikébe tartoznak:
• 16 és 35 év közötti életkor,
• az oktatás és a képzés világából érkeznek,
• fiatalok vagy hátrányos helyzetűek,
• hajlandóság teljes körű részvételre a tanfolyamon.
Figyelembe vesszük azt is, hogy a felvételt elnyerők között azonos arányban legyenek férfiak és nők. Emlékeztetjük az érintetteket arra, hogy a tanfolyam tanúsítványának megszerzéséhez elengedhetetlen, hogy a megadott órák legalább 80%-án jelen legyen a felvett jelentkező.
Alternatív megoldásként lehetőség nyílik az egyes képzési modulok részvételi igazolására.

N° of participants per event (3,5):
13 from Hungary, 15 from Hungary